Kom igång med ett projekt...

Kommunikation

Bra kommunikation handlar ofta om att förstå sin målgrupp, sitt varumärke och hitta bryggor däremellan. ACJ Consulting har erfarenhet från att jobba brett med kommunikation med kunder både inom corporate communications och samhällsbranschen. Företag eller organisationer kan ibland av olika skäl behöva en erfaren kommunikationschef under en period, då kan Anna Charlotta hjälpa till.

Ta kontakt >>>

Påverkansarbete

Många vill förstå och ibland även påverka i vilken riktning politiken går. Men den politiska kartan är ofta svårtolkad och det underlättar med experthjälp. Här kommer ACJ Consulting in i bilden. Vi kan hjälpa kunder inte bara förstå, utan även skapa synlighet för en bransch eller en enskild politisk sakfråga, samt driva på för specifika lagändringar.

Med en lång erfarenhet inom svensk politik, bland annat som pressekreterare och politiskt sakkunnig hos finansminister Anders Borg samt utrikesminister Carl Bildt åren 2006-2014 samt en period även presschef hos den nyvalda partiledaren Ulf Kristersson 2017-2018, känner Anna Charlotta väl till det politiska och mediala landskapet och har god kunskap om, samt kontakter inom, olika politiska partier och medier.

Ta kontakt >>>

Skrivande

Bla bla is better than bang bang! ACJ Consulting hjälper sina kunder med olika former av skrivande, alltifrån copywriting till debattartiklar och webbtexter. Anna Charlotta gav 2021 ut boken “Sydafrika - på andra sidan regnbågen” (Fri Tanke förlag) och frilansar som skribent. Hon är återkommande gästskribent på Svenska Dagbladets ledarsida. Här kan man läsa några av de texter som hon har skrivit.

Ta kontakt >>>

Krisrådgivning

Ibland blåser det hårt. Då behöver man någon att hålla i handen och som hjälper en att fatta väl avvägda – men samtidigt ofta – snabba, beslut. Med många års erfarenhet från politiken samt större företag är krisrådgivning och krishantering en av Anna Charlottas främsta specialistområden.

Ta kontakt >>>

Föreläsningar

Behöver du och ditt team inspiration, eller utbildning inom kommunikationsområdet, med bra exempel från verkligheten? "Det nya medielandskapet", “krishantering”, “hur man hamnar i tidningen” och "PR vs PA” är några av de teman Anna Charlotta gärna pratar om. Hon är en uppskattad talare och har anlitats av både svenska och internationella kunder.

Ta kontakt >>>

Anna Charlotta träffar gärna också företag, organisationer eller svenska grupper i Sydafrika som vill lära sig mer om Sydafrika och hur landet har utvecklats från apartheidtiden och framåt. Om det politiska och ekonomiska landskapet, mat- och populärkultur, om vad den gemene sydafrikanen tycker om sitt land och hur det är att vara svensk och bo i Sydafrika. Anna Charlotta är både en uppskattad skribent och föreläsare och kan erbjuda den bok hon skrivit om Sydafrika till gruppdeltagarna, som en del av föreläsningspaketet.

Daniella Waldfogel

Stockholms Handelskammare

“Anna Charlotta Johansson har jobbat som interim kommunikations- och presschef på Stockholms Handelskammare under två olika perioder. Hennes gedigna erfarenhet av samhällsfrågor, stora nätverk, vassa penna och starka förmåga att snabbt formulera och målgruppsanpassa budskap samt bedöma risk, gör henne till en alldeles unik kraft. En person som dessutom - genom ett stort mått av personlig charm, klok humor och mycket god förmåga att leda andra - skapar stor arbetsglädje bland medarbetare. Jag kan varmt rekommendera Anna Charlotta som rådgivare, chef för en kommunikationsavdelning, moderator och skribent.”

Carl Bildt

F.d. utrikesminister i Sverige

“Anna Charlottas goda kännedom om internationella frågor, hennes strukturerade och effektiva arbetssätt och hennes mycket goda kunskap om medielandskapet och hur både svenska och utländska journalister arbetar har varit till stor hjälp för mig som utrikesminister. Anna Charlotta kombinerar professionalism, engagemang och ett gott humör vilket gjorde henne mycket uppskattad som både pressekreterare och kollega.”

Karin Johansson

F.d. vd Svensk Handel

“Anna Charlottas kreativitet, energi och handlingskraft i olika projekt hon har lett hos Svensk Handel har varit ovärderliga. Hon har bidragit till att vi har kunnat leverera mot våra uppsatta mål.”

Anders Borg

F.d. finansminister i Sverige

“Finanskrisen under 2008 och 2009 innebar mycket hög arbetsbelastning på presstjänsten. Genom mycket stor arbetskapacitet liksom unik förmåga att alltid fokusera arbetet på det absolut väsentliga samt en osviklig ambition att alltid göra sitt yttersta spelade Anna Charlotta en viktig roll i departementets externa kommunikation och hantering av krisen.”

Ida Karlberg Gidlund

Verksamhetschef Teach for Sweden

”Anna Charlotta har en unik förmåga att fånga upp och formulera budskap som både berör och som skapar engagemang. Hon är lyhörd och samtidigt utmanade. Hennes träffsäkerhet har skapat stort mervärde för Teach For Sweden och det är alltid både inspirerande och utvecklande att samarbeta med Anna Charlotta.”