Almedalen 2015

Handelsplatsen utanför Handelns Hus

Handelsplatsen utanför Handelns Hus

Nu är några intensiva dagar i Almedalen avklarade och sommarlugnet börjar infinna sig. Även om jag har deadline på projekt i augusti och det är mycket att göra fram till dess så är det skillnad på att sitta och jobba i en tyst lägenhet med en katt som sällskap och att sitta någonstans i Almedalen och beta av mejl och skriva texter.

Trots icke valår sjöd Visby av aktiviteter som vanligt. Däremot skiljde sig min vistelse mycket åt jämfört med andra år. De senaste tio åren har min bas i Almedalen varit en varm konferenslokal och boende på hotell Wisby med journalister i varje hörn.

Det här året har jag varit relativt fri (även om jag skulle leverera och genomföra aktiviteter åt kund såklart) och jag har bott i villa en kilometer utanför Almedalen, med fin terass som vette åt havet. Inte ett år för tidigt att få uppleva Almedalen på det här sättet skulle jag vilja säga... Almedalsveckan som tidigare nästan bara har uppfattats som stressig, nervös och där majoriteten av tiden på plats har gått till krishantering bjöd i år snarare på nöjd kund, spännande seminarier, nätverkande och roliga mingel. Mest nöjd är jag med seminariet med June Arunga och Fredrik Lindström om masskonsumtion samt min idé om Handelsplatsen på Strandgatan 10 där ICA och Coop sålde nyttiga och fräscha mellanmålsprodukter till törstiga och hungriga Almedalsbesökare. Win-win-win för konsumenter (fräscha produkter till lågt pris mitt i Almedalen), ICA/Coop (möjlighet visa upp företag och dess produkter) och Svensk Handel (möjlighet visa upp exempel på stora företag som medlemmar). 

Trevlig sommar!