Kapstaden

Sitter på flyget mot mitt älskade Kapstaden. Har avverkat några hektiska jobbmånader i Stockholm med uppdrag som kommunikationschef åt en kund med allt vad det innebär samt jobbat med påverkansfrågor (kontakt med regering och opposition), skrivit texter, visioner och planerat seminarier, studiebesök, rest till NYC för möten samt modererat paneldiskussioner för en annan. Högt och lågt, vitt och brett i alla delar. 

Att starta eget är bland det bästa jag gjort. Jag får jobba med det jag vill, när jag vill och hur jag vill. Det är inte alltid a walk in the park, men ändå; frihet. 

Och nu åker jag till Kapstaden för en längre tid. ACJ Consulting slutar absolut inte verka, men för ett litet tag går företaget ner något i timmar vad gäller hands-on arbete gentemot kunder. Tiden framöver handlar snarare om energisamling för personen AC, då jag går in i kreativt idé- och muskulöst kroppsarbete, samtidigt som tankar om företagets framtid ska tänkas. 

 

Vattenforum är igång

Fantastiskt roligt! Svenskt Vattens satsning Vattenforum är igång och första seminariet är helt fullsatt. 

Vattenforum i Trädgården, Mellangatan 1, Visby

Vattenforum i Trädgården, Mellangatan 1, Visby

VA SYD arrangerar första seminariet om riktigt räliga regn  

VA SYD arrangerar första seminariet om riktigt räliga regn  

Det är fem olika vattenaktörer som samlas på Vattenforum i år för att lyfta frågor om vårt viktigaste livsmedel: Vatten.  

Hjälp människor som tigger

Äntligen! 

Krukor på Drottninggatan, Stockholm  

Krukor på Drottninggatan, Stockholm  

En kampanj - med grunden i ett unikt samarbete mellan näringsliv och biståndsorganisationer - jag har arbetat med sedan i maj är nu lanserad. Kampanjen heter "Hjälp människor som tigger" och handlar om att minska fattigdom och motverka diskriminering på plats i Rumänien så att människor på lång sikt inte ska behöva lämna sin familj för att sitta på vintriga gator i Sverige och tigga. Stöd kampanjen du också!

www.hjalpmanniskorsomtigger.se

Policyutveckling, projektledning, mediebearbetning, copy, skrivande, annonsering, grafiskt material - projektet har involverat alla dessa delar. Djupt och brett. Svårt och roligt.

Lanseringen på Scandic Klara

Lanseringen på Scandic Klara

Hösten i antågande

Snart har jag varit egenföretagare i ett år! Det är ofattbart hur fort det har gått och hur snabbt det har gått att bygga upp ett kundnätverk. Det är jag tacksam för. För några veckor sedan påbörjade jag ett större uppdrag hos Svenskt Vatten där jag som Tf kommunikationschef går in och stöttar upp verksamheten under hösten då de ska hitta sin "riktiga" kommunikstionschef. Det är en roll som är väldigt lik den jag hade på en annan branschorganisation, Svensk Handel, även om frågorna såklart är annorlunda. Nu lär jag mig om uppströmsarbete, bräddning (jo, med ä!) och vilken roll kommunikationen har haft i VA-sektorn och inte minst; försöker påverka vilken roll den ska ha framöver. 

 

Kostnadseffektiv medverkan i Almedalen 2016?

Funderar du och ditt företag eller organisation redan på era aktiviteter i Almedalen nästa år? Tycker ni att er satsning i år blev lite väl dyr? 

Almedalen är dessvärre generellt väldigt dyrt. Jag förstår därför de organisationer och företag som väljer att minska engagemanget på plats för att kostnaderna börjar skena. Men det finns hopp! Jag har utarbetat ett koncept för de företag/organisationer som trots tight budget vill vara på plats och påverka. Kontakta mig gärna för mer information!  

ACJ

 

Almedalen 2015

Handelsplatsen utanför Handelns Hus

Handelsplatsen utanför Handelns Hus

Nu är några intensiva dagar i Almedalen avklarade och sommarlugnet börjar infinna sig. Även om jag har deadline på projekt i augusti och det är mycket att göra fram till dess så är det skillnad på att sitta och jobba i en tyst lägenhet med en katt som sällskap och att sitta någonstans i Almedalen och beta av mejl och skriva texter.

Trots icke valår sjöd Visby av aktiviteter som vanligt. Däremot skiljde sig min vistelse mycket åt jämfört med andra år. De senaste tio åren har min bas i Almedalen varit en varm konferenslokal och boende på hotell Wisby med journalister i varje hörn.

Det här året har jag varit relativt fri (även om jag skulle leverera och genomföra aktiviteter åt kund såklart) och jag har bott i villa en kilometer utanför Almedalen, med fin terass som vette åt havet. Inte ett år för tidigt att få uppleva Almedalen på det här sättet skulle jag vilja säga... Almedalsveckan som tidigare nästan bara har uppfattats som stressig, nervös och där majoriteten av tiden på plats har gått till krishantering bjöd i år snarare på nöjd kund, spännande seminarier, nätverkande och roliga mingel. Mest nöjd är jag med seminariet med June Arunga och Fredrik Lindström om masskonsumtion samt min idé om Handelsplatsen på Strandgatan 10 där ICA och Coop sålde nyttiga och fräscha mellanmålsprodukter till törstiga och hungriga Almedalsbesökare. Win-win-win för konsumenter (fräscha produkter till lågt pris mitt i Almedalen), ICA/Coop (möjlighet visa upp företag och dess produkter) och Svensk Handel (möjlighet visa upp exempel på stora företag som medlemmar). 

Trevlig sommar!  

 

 

Välkommen!

Idag firar jag att acjconsulting.se går live!

Idag firar jag att acjconsulting.se går live!

Först - tack härliga Mikael och Matias - www.garzonlandby.com - som har gjort acjconsulting.se! Från idé till färdig produkt på två veckor. Snabbt och effektivt med slutmålet - deadline och en nöjd kund - i fokus. Det är helt enkelt så både ni och ACJ Consulting arbetar. :)

Att starta eget var faktiskt inte helt planerat men behovet av att få vara lite mer fri och kreativ än i mina tidigare jobb var viktigt för mig. När förfrågan kom om att projektleda en stor kampanj för Svensk Handel föll det sig ganska naturligt att det var dags att starta eget. Att nu ta steget och lansera hemsida och egen logotyp gör att det känns - och är - ännu mer på riktigt.

Jag är fylld av energi och inspiration och ser fram emot att jobba med projektledning och kommunikation i olika former gentemot gamla och nya kunder framöver. 

Nu väntar jag bara på gästerna som ska komma och fira in denna fina sida med mig. 

Varmt välkommen att höra av dig, och inte minst - välkommen till acjconsulting.se! 

 Anna Charlotta